Finike'ye Yakın Yerler

Finike'ye Yakın Yerler

Adrasan

Adrasan, tıpkı Finike gibi Antalya’nın ilçesi olan Kumluca’nın bir köyü. Bu muhteşem köyde harika bir koy var. Su altı zenginliği ve doğasıyla ruhunuzu ve bedeninizi ödüllendirebileceğiniz bir yer. Likya Yolu’nun bir parkuruna da ev sahipliği yapmaktadır. Eğer yürümeye karar verirseniz, nefes kesen Akdeniz manzarasıyla Gelidonya Feneri’ne de çıkabilirsiniz.  En meşhur noktası olan Suluada’nın masmavi sularında yüzmeyi de unutmayın.

Araçla 42 dakika uzaklıkta olan Adrasan’a mutlaka gidin.

Çıralı

Adrasan’dan sonraki bir diğer cennet parçası Çıralı, Kemer’e bağlı bir mevki. Beydağları Milli Parkı sınırlarında bulunur. Aynı zamanda dünya sevimlisi caretta carettaların üreme bölgesidir. Ceneviz Limanı, Cennet koyu, Sazak, Akvaryum ve Çoban Limanı gibi büyüleyici koyları tekne turuyla keşfedilmelidir. Ayrıca, sönmeyen ateşiyle meşhur Yanartaş’ı da mutlaka görmelisiniz.

Çıralı ile Finike arası 56 dakika sürüyor.

Olimpos

Çıralı ile neredeyse komşu sayılan Olimpos, çam ormanları ve masmavi denizi ile huzurun adresi denebilir. Kalabalıklardan kaçan, sadece doğayla ve kendi ile baş başa kalmak isteyenlerin adresi. Çıralı ile Olimpos’u birlikte gezebilirsiniz; oradan farklı olarak gidebileceğiniz yerlerden biri ise, Olimpos Antik Kenti ve mehtap eşliğinde tekne turu.

Olimpos ile Çıralı arası 15 dakika, Finike ile Olimpos arası 48 dakika sürüyor.

Noel Baba Kilisesi

Demre’de bulunan Noel Baba Kilisesi; Patara’da doğduğu bilinen ve Noel Baba olarak bildiğimiz St. Nicholas’ın ölümüyle inşa edilmiştir. Öldüğünde buraya gömüldüğü fakat kemiklerinin İtalyanlar tarafından götürüldüğüne dair bilgiler var. Tarihi açıdan büyük önem taşıyan Noel Baba Kilisesi’ni, Müzekart ile ücretsiz gezebilirsiniz. Müzekartınız yoksa, gişeden temin edebilir ya da bilet satın alabilirsiniz.

Noel Baba Kilisesi ile Finike arası 35 dakika sürüyor.

Sülüklü Plajı

Antik ismi Andriake olan Sülüklü Plajı, Demre’nin enfes plajlarından biri. Suyu, kumsalı, su altı zenginliği ve sakinliği ile insanı baştan çıkardığı söylenebilir. Demre’ye geldiğinizde Noel Baba Kilisesi ziyaretinizi Sülüklü Plajı ile taçlandırabilirsiniz.

Sülüklü Plajı ile Finike arası 35 dakika sürüyor.

Kaş

Akdeniz’in en popüler tatil bölgelerinden biri olan Kaş, Finike’nin çevresindeki özel yerlerden biri. Günübirlik seyahat ile Kaş’a gelip; Kekova tekne turu yapabilir, Kaputaş ve Patara plajlarına gidebilirsiniz. Kaş’ın içinde bulunan plajların keyfini sürebilir, Likya Yolu parkurlarından birini de yürüyebilirsiniz.

Kaş ile Finike arası 1 saat sürüyor.

Bahsettiğimiz tüm bu gezi rotaları öyle keyifli bir yola da sahip ki, seyahat sırasında bile içiniz açılacak. TurkuazKöy’e geldiğinizde sizi daha detaylı bilgilerle yönlendirebiliriz.

Etiketler: finikeye yakın yerler, finikeye yakın gezilecek yerler
Haziran 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR